Θεφάνους 9, Πρέβεζα info@gkantona.gr     +30 26823 01351
Η ομαδική ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία προϋποθέτει μια ομάδα 6 με 10 ατόμων και αποτελεί μια μακροχρόνια θεραπευτική διεργασία. Τα μέλη της ομάδας προσεγγίζουν συναισθηματικά ο ένας τον άλλο μέσα απ’ τις ομοιότητές τους (νιώθουν ότι δεν είναι οι μόνοι που έχουν τέτοια προβλήματα, βρίσκουν αποδοχή, κατανόηση) και εξελίσσονται μέσα απ’ τις διαφορές τους (π.χ. ακούγοντας για διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων που είναι παρόμοια με τα δικά τους). Αποτελεί ένα θεραπευτικό εργαστήριο στο οποίο μέσα απ’ τη σύνδεση με τους άλλους το άτομο επεξεργάζεται τα βιώματα του, διαχειρίζεται τις δυσκολίες του, χτίζει τις διαπροσωπικές του σχέσεις και συν-κατασκευάζει λύσεις και προοπτικές για το μέλλον.

Οι συναντήσεις διαρκούν περίπου δύο ώρες και πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση. Συνήθως ο πελάτης θα πρέπει να έχει κάνει κάποιες ατομικές συνεδρίες πιο πριν ώστε να προσδιοριστεί το αίτημά του και τα θέματα που έχει να επεξεργαστεί.
Συνήθως γίνονται οι εξής ομάδες, στις οποίες μπορεί να ενταχθεί κάθε ενδιαφερόμενος μετά από κοινή συμφωνία με την ψυχολόγο:

• Ομάδα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης
• Ομάδα με θέμα τη συντροφική σχέση
• Ομάδα για γονείς μικρών παιδιών

Online συνεδρίες συμβουλευτικής

Μπορείτε να μιλήσετε μαζί μου online για θέματα που σας αποσχολούν.